Hwa Xia Acupunctuur Kliniek

 

Tui-Na


Tui-Na is naast acupunctuur en kruiden één van de therapieën van de Traditioneel Chinese Geneeskunde (T.C.M.). Een Tui-Na behandeling begint net als bij de acupunctuur met een inventarisatie van de gezondheidsproblemen gevolgd door een pols en een tong diagnose. Hierna wordt een Tui-Na behandeling opgesteld.


Het doel van een Tui-Na behandelreeks is het reguleren van Qi, Yin-Yang, Bloed en het herstel van de functie van pezen, botten en gewrichten. Door het masseren kunnen o.a. stagnaties van Qi en/of Bloed worden opgeheven waardoor pijnklachten zullen verminderen c.q. verdwijnen. Het lichaamsevenwicht is dan weer hersteld. Tui-Na massage wordt veel gebruikt bij klachten zoals nek- en rug klachten.


Daarnaast wordt Tui-Na ook gebruikt bij interne problemen zoals constipatie, menstruatie klachten, IBS, slapeloosheid en stressproblemen. Tui-Na is ook uitermate geschikt voor mensen met naald angst, die toch willen kennismaken met de Traditionele Chinese Geneeskunst. Tui-Na is niet weg te denken uit de Chinese ziekenhuizen en kent daar verschillende richtingen zoals: kinder Tui-Na, volwassenen Tui-Na, orthopedie en cosmetica. De resultaten van een Tui-Na behandeling zijn vaak sneller en langduriger dan van een klassieke massage.